maanantai 29. elokuuta 2011

Sinä olet Rotko

Tuntuu, että se syksy alkoi nyt. Tänään ainakin tein ensimmäisen ympäri menneen päiväni ja nyt tuntuu että tätäkö tämä syksy on sitten täynnä. Aamulla lähtemistä siinä seitsemän jälkeen, illalla tulemista siinä yhdeksän jälkeen. Mikä onni, että kaupat on auki myöhään, kuka minua muuten ruokkisi.

Rikkinäisellä sateenvarjolla ei ole mitään virkaa, ei edes henkistä apua. Tai no, ehkä jos haluaa vauhtia lisää tuulella, se voi vähän auttaa, vaikka reikäinen onkin. Sateella se vuotaa kun seula, tuulella se kääntyy nurinkurin heti, sitä vauhtia lisäämään. Kun aamulla ajattelin, ettei kumppareita tänään. Ja miten väärässä olinkin. Kun seisoin siellä lainehtivalla kadulla, polvetkin kastuivat, päätin, loppu syksyn lompsutan kumpparit jalassa, satoi tai paistoi.  Ja vaikka sateesta pidänkin, likomärkä ja väsynyt tyttö ei vain ole kovin kaunista. 

Tänään minulle sanottiin, että sinä olet Rotko ja niin kai minä sitten olenkin.  Mitä se nyt tarkoittaakaan. Vahva ja hyvä sana, niin minusta.





2 kommenttia:

  1. Sanat ja niiden merkitys on tietysti usein henkilökohtaisia mutta silti kiinnostaa että miten rotko sana ihmistä kuvaamaan on sinusta hyvä sana?

    VastaaPoista
  2. hmmm, eihän se olekkaan, jos vaikka katsoo mitä se tarkoittaa urbaanian sanakirjan mukaan. Ja, tuota, ihan sitä ei tässä tarkoiteta. Mutta siis kuka sen sanoi, missä hän se sanoi ja mitä tarkoitti,sillä on oma merkityksensä, Rotko on hyvä ja vahva sana siinä tilanteessa. Rotko kun on syvä, kova, arvaamaton, arvattava, välillä pimeä,synkkä, välillä niin kaunis ja häikäisevä ja välillä se pyörittää kaiken ihan sekaisin ja silti se pysyy kokoajan paikallaan vaikka se voi kasvaakin ja syödä sinut.. Ja ihminenkin voi olla tätä kaikkea tai jotain näistä.

    VastaaPoista